Sari direct la conținut

SUA: Prețurile medicamentelor sunt „nesustenabile, nejustificabile și nedrepte”, potrivit unei investigații oficiale de 3 ani de zile

HotNews.ro
SUA: Prețurile medicamentelor sunt „nesustenabile, nejustificabile și nedrepte”, potrivit unei investigații oficiale de 3 ani de zile

Industria farmaceutică se bazează pe practici de stabilire a prețurilor medicamentelor care sunt „nesustenabile, nejustificate și neloiale”, potrivit constatărilor unei investigații de aproape trei ani a Comitetului de Supraveghere al Camerei, dezvăluie Washington Post.

Descoperirile, publicate vineri, arată că toate companiile studiate de comitet au crescut prețurile medicamentelor obișnuite de marcă în ultimii cinci ani de aproape patru ori mai mult decât rata inflației.

Raportul încearcă să dezmintă afirmațiile industriei conform cărora strategia de preț a companiilor este necesară pentru a investi bani înapoi în cercetarea și dezvoltarea de noi medicamente, constatând că veniturile sunt substanțial mai mari decât acele investiții.

Raportul de 269 de pagini este opera majorității democrate a comisiei. Președinta comisiei, democrata Carolyn B. Maloney (DN.Y.), a declarat într-un preambul că raportul provine dintr-o analiză a 1,5 milioane de pagini de documente interne ale companiilor și cinci audieri ale Congresului, dând ceea ce ea a numit o „privire rară asupra procesului decizional al multora dintre cele mai profitabile companii de medicamente”

Republicanii din Comitetul de Supraveghere și-au emis însă propriul raport privind industria medicamentelor, bazat pe o privire mai puțin exhaustivă asupra companiilor care acționează ca intermediari pentru a gestiona beneficiile pentru vânzarea medicamentelor în numele asigurătorilor privați, Medicare și alți platitori.

Industria farmaceutică și alți critici au susținut de ani de zile că PBM, așa cum sunt cunoscute, sunt un motiv major pentru creșterea cheltuielilor cu medicamente, deoarece primesc plăți nedezvăluite – numite reduceri – pe baza prețului de listă al unui medicament, deci cu cât prețul este mai mare, mai mare plata.

„În încercarea de a considera companiile farmaceutice de marcă drept singurii răufăcători în dezbaterea costului medicamentelor, democrații ignoră beneficiile pe care le oferă publicului sub formă de tratament și remedii”, cum ar fi vaccinurile împotriva coronavirusului, spun Raportul GOP, o Intermediarii „își folosesc pârghiile din piață piață pentru a-și crește profiturile, nu pentru a reduce costurile pentru consumatori”, susține raportul GOP.

Discuțiile contradictorii asupra cauzelor fundamentale ale prețurilor mai mari ale medicamentelor din SUA – și ce trebuie făcut în privința acestora – vin într-un moment sensibil din punct de vedere politic. Rapoartele Camerei sunt menite să influențeze sentimentul publicului și, în special, pe membrii Senatului, care se pregătesc să ia în considerare un proiect de lege gigant al lui Joe Biden privind cheltuielile sociale, pe care democrații l-au promovat în luna trecută.

Legislația, numită Build Back Better Act, ar aduce schimbări substanțiale în Sănătate , servicii sociale și climă. Președintele Biden cere cu insistență Congresului să aprobe acest proiect.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro