Sari direct la conținut

Bill Clinton, Trump și un Kennedy, pe lista celor care au zburat cu pedofilul Jeffrey Epstein la bordul avionului său privat – noi dovezi prezentate la procesul lui Ghislaine Maxwell

HotNews.ro
Bill Clinton i-a invitat la Casa Alba pe Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell, Foto: The William J. Clinton President / Mega Agency / Profimedia
Bill Clinton i-a invitat la Casa Alba pe Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell, Foto: The William J. Clinton President / Mega Agency / Profimedia

Documente depuse ca dovezi la procesul lui Ghislaine Maxwell, fosta asociată a pedofilului Jeffrey Epstein, arată că doi foști președinți americani, Bill Clinton și Donald Trump, au zburat de mai multe ori decât se credea anterior cu finanțistul căzut în dizgrație la bordul avionului său privat, relatează The Daily Beast.

Cu decenii înainte să devină președinte, Trump a zburat cu Epstein de 4 ori în 1993, o dată în 1994, 1995 și 1997. Toate zborurile au fost între aeroporturile din Palm Beach, Florida, și New York.

O femeie numită Marla, aparent soția de atunci al lui Trump, Marla Maples, apare în documente ca însoțindu-l pe acesta în zborul din 1994, alături de fiica lor recent născută Tiffany și o dădacă.

Eric Trump a zburat la rândul său alături de tatăl lui și Epstein în zborul din 1995.

Însă Donald Trump a zburat cu finanțistul de mai puține ori decât fostul președinte Bill Clinton care i s-a alăturat lui Epstein în cel puțin nouă curse diferite cu avioanele sale private.

Trump, Clinton și un Kennedy, pe lista de invitați ai lui Epstein

Niciunul dintre cei doi foști președinți americani nu a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit în legătură cu zborurile sau relațiile personale cu Epstein, care s-a sinucis în închisoare în 2019, la o lună după ce a fost arestat pentru trafic de carne vie.

Trump și Clinton nu sunt singurele nume notabile de pe lista de 118 pagini a zborurilor fostului finanțist care acoperă perioada dintre aprilie 1991 și ianuarie 2006.

Lista a dezvăluit două zboruri despre care nu se știa anterior ale lui Bobby Kennedy Jr., nepotul fostului președinte John F. Kennedy, din februarie 1994 și încă unul din luna aprilie a aceluiași an în care fostul senator american George Mitchell i s-a alăturat lui Epstein.

Reputatul violonist Itzhak Perlman a zburat la rândul său de mai multe ori cu Jeffrey Epstein în avionul său privat.

Epstein și Trump au fost prieteni la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 însă relația lor s-a răcit după ce ambii au dorit să cumpere aceeași proprietate exclusivistă din Long Beach și după ce Epstein i-ar fi făcut avansuri sexuale fiicei adolescente a unuia dintre membrii clubului Mar-a-Lago deținut de Trump.

Legăturile lui Jeffrey Epstein cu Bill Gates

Procurorii americanii o acuză pe Maxwell de traficarea de persoane pentru Epstein, afirmând că fostul finanțist a abuzat fete în vila sa din Manhattan, precum și în locuințele sale din Londra, Insulele Virgine Americane și Palm Beach.

Maxwell a pledat nevinovată față de toate acuzațiile. Epstein a fost găsit mort pe 10 august 2019 în celula în care a fost încarcerat până la începerea procesului.

Deși medicii legiști au concluzionat că Epstein s-a sinucis prin spânzurare, moartea sa a declanșat numeroase speculații și teorii ale conspirației din cauza legăturilor sale cu personaje influente precum prințul Andrew al Marii Britanii, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, miliardarul american Bill Gates, familia Clinton și alții.

Gates a declarat în luna august a acestui an că legăturile sale cu Epstein au reprezentat „o greșeală uriașă”.

„Am luat mai multe mese cu el în speranța că își va ține promisiunile despre donațiile sale pentru proiecte filantropice în favoarea sănătății globale”, a spus fondatorul Microsoft în urmă cu câteva luni.

O investigație publicată de The Wall Street Journal mai devreme în cursul acestui an afirmă că soția sa, Melinda Gates, a luat legătura cu avocați de divorț încă din 2019, când legăturile fostului CEO și președinte al gigantului tech american cu Epstein au devenit publice.

Bill și Melinda Gates au anunțat în luna mai a acestui an că vor divorța după 27 de ani de căsnicie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro