Sari direct la conținut

UPDATE Ambasadorul SUA, Hans Klemm s-a întâlnit cu Liviu Dragnea la Parlament. Ce au discutat cei doi

HotNews.ro
UPDATE Ambasadorul SUA, Hans Klemm s-a întâlnit cu Liviu Dragnea la Parlament. Ce au discutat cei doi

Ambasadorul SUA, Hans Klemm s-a întâlnit miercuri cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaților. Întâlnirea celor doi nu a fost trecută în programul oficial al președintelui Camera Deputaților și are loc în contextul în care Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump a transmis săpătămâna trecută o scrisoare autorităților din România prin care sunt denunțate abuzurile din justiție și prin care cerea o analiză a protocoalelor secrete.

Klemm a ajuns la Parlament în jurul orei 15.30, vizita sa nefiind anunțată oficial. Cei doi au discutat aproximativ o oră și au evitat să facă declarații de presă. De asemenea, întâlnirea lui Liviu Dragnea cu ambasadorul Hans Klemm nu a fost trecută în programul oficial al președintelui Camera Deputaților.

Principalul subiect de discuție a vizat consolidarea Parteneriatului Strategic, care reprezintă o prioritate a agendei de politică externă a României. În acest sens, au fost menționate progresele înregistrate pe linia cooperării bilaterale pe componenta de securitate, precum și interesul deosebit pentru dezvoltarea dimensiunii economice, potrivit comunicatului de presă emis de biroul președintelui Camerei Deputațiilor.

”Dincolo de dimensiunea apărării și securității regionale, care a reprezentat şi continuă să reprezinte pilonul de bază al Parteneriatului Strategic, interacţiunile bilaterale acoperă o zonă extrem de vastă de domenii. În prezent, se acordă o atenţie prioritară consolidării dimensiunii economice a acestuia. Astfel de întâlniri sunt extrem de benefice, în special în perspectiva vizitei din septembrie a Secretarului pentru Energie, Richard Perry, care va participa la Summit-ul Celor Trei Mări”, a declarat președintele Camerei Deputaților care a accentuat contextul economic favorabil al țării noastre în perspectiva creșterii prezenței investiționale americane pe piața autohtonă.

Săptămâna trecută Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump a transmis o scrisoare autorităților din România prin care sunt denunțate abuzurile din justiție și prin care cerea o analiză a protocoalelor secrete. Giuliani spunea că e nevoie de o comisie de judecători internaționali care să facă o analiză corectă și că trebuie identificați magistrații care sunt vizați de dosarele DNA.

Rudy Giuliani a recunoscut miercuri că fost plătit de o firmă globală de consultanță pentru a trimite președintelui României scrisoarea ce contrazice poziția oficială a guvernului SUA, scrie Politico.eu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro