Sari direct la conținut

Turcan: Cu cât întârzie învestirea noului guvern, cu atât Dăncilă rămâne la Palatul Victoria, cu toate că nu mai are nicio legitimitate

HotNews.ro
Turcan: Cu cât întârzie învestirea noului guvern, cu atât Dăncilă rămâne la Palatul Victoria, cu toate că nu mai are nicio legitimitate

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat că orice întârziere în învestirea Guvernului Orban nu face altceva decât să prelungească menținerea lui Dăncilă la Palatul Victoria. Pe de altă partea, ea a precizat că lumea trebuie să știe că majoritatea parlamentară care a demis actualul executiv este una fragilă.

”Cu cât întârzie învestirea noului guvern, cu atât dna Dăncilă rămâne la guvern, cu toate că nu mai are nici legitimitate electorală, nici parlamentară”, a declarat Turcan.

Turcan a mai spus că, în cadrul negocierilor pentru învestirea guvernului condus de premierul desemnat Ludovic Orban, liberalii urmează să se întâlnească cu liderii USR. Întrebată în legătură cu susținerea USR pentru guvernul liberal, Turcan a comentat că nu se poate pronunța asupra acestui lucru, completând că unii vor alegeri anticipate acum.

”Urmează să avem întâlnirea cu USR, nu mă pot pronunța ce va face USR la învestirea guvernului. (…) Noi vrem să oprim starea de instabilitate, unii vor anticipate acum. Ca să faci alegeri anticipate trebuie, unu, să ai cadrul legal, doi, asta presupune rămânerea dnei Dăncilă ca premier”, a declarat liderul deputaților liberali.

Ea a precizat că opinia publică trebuie să știe că majoritatea parlamentară care a reușit demiterea guvernului Dăncilă este una fragilă.

În ceea ce privește negocierea introducerii alegerii primarilor în două tururi de scrutin, Turcan a menționat că PNL are un proiect în acest sens, însă este nevoie de discuții cu toate celelalte partide pentru a asigura o majoritate care să permită adoptarea legii de către Legislativ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro