Sari direct la conținut

Rusia amenință cu „represalii severe” după atacurile ucrainene asupra Moscovei şi Crimeei

HotNews.ro
Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, Foto: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia
Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, Foto: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia

Rusia îşi rezervă dreptul la „represalii severe” după ce atacuri cu drone atribuite Ucrainei au vizat luni capitala Moscova şi peninsula anexată Crimeea, a anunţat diplomaţia rusă într-un comunicat.

„Considerăm că aceste evenimente reprezintă o nouă utilizare a metodelor teroriste de către liderii politici şi militari din Ucraina pentru a intimida populaţia civilă”, a declarat Ministerul rus de Externe în comunicatul difuzat luni, potrivit News.ro.

„Dorinţa Occidentului de a asista la o înrăutăţire a situaţiei (în conflictul din Ucraina) se află în spatele acţiunilor neruşinate ale neonaziştilor ucraineni”, acuză diplomaţia rusă, care promite să-i „găsească şi să-i pedepsească” pe toţi cei responsabili.

„Aceste atacuri nu au avut niciun sens din punct de vedere militar. Condamnăm această nouă crimă a regimului de la Kiev şi facem apel la organizaţiile internaţionale să o evalueze în mod corespunzător”, a adăugat ministerul condus de Serghei Lavorv.

Potrivit armatei ruse, două drone ucrainene au fost neutralizate şi s-au prăbuşit, fără a face victime, una în apropierea Ministerului rus al Apărării şi cealaltă asupra unui centru comercial din sudul Moscovei.

În Crimeea, un depozit de muniţii a fost de asemenea lovit luni de o dronă ucraineană, în districtul Djankoi, în nordul peninsulei anexate, potrivit guvernatorului rus Serghei Asksionov.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro