Sari direct la conținut

Victor Costache, despre declarația potrivit căreia din cauza plecărilor părinților ”avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”: La Socola, mulți dintre copiii cu sindroame de tip autism au fost abandonați de părinți care au plecat în străinătate / Îmi cer scuze dacă am jignit

HotNews.ro
Victor Costache, Foto: AGERPRES
Victor Costache, Foto: AGERPRES

Victor Costache și-a cerut scuze marți seară pentru declarația potrivit căreia ”datorită plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”, subliniind că medicii de la Socola i-au spus că mulți dintre copiii care au ”sindroame de tip autism” au fost abandonați de părinți și au plecat în străinătate.

”Era o declarație în care explicam măsurile care vor fi luate pe programele pe sănătate, (…) pregătim un pachet cu soluții pentru copiii cu autism. Va fi decontat un serviciu integrat care să cuprindă logoped psiholog. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit aceste familii greu încercate. Am vizitat Spitalul Socola și acolo la o secție de Psihiatrie pediatrică, unde sunt foarte mulți copii internați, care au sindroame de tip autism, mulți dintre copii au fost abandonați de părinți care au plecat în străinătate, medicii mi-au spus de incidența acestui fenomen”, a declarat Victor Costache la Digi24.

În timp ce vorbea despre numărul insuficient de centre pentru tratarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist, în special copii, și oportunitatea ca acestea să poată fi tratate și la clinici private, Victor Costache a afirmat că „Din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro