Sari direct la conținut

Florin Piersic a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală. Cele mai noi informații oferite de medici

HotNews.ro
Florin Piersic, Foto: AGERPRES
Florin Piersic, Foto: AGERPRES

​Evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic este „lent favorabilă”, iar actorul a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală, anunță reprezentanții Spitalului Foișor. Actorul în vârstă de 88 de ani a fost supus joia trecută unei operații de îndepărtare a protezei care devenise ea însăși sursă de infecție.

Medicii de la Spitalul Foișor i-au implantat actorului o proteză tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. Pe 29 aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe data de 9 mai, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș.

Foișor este al patrulea spital unde a ajuns actorul, în ultimele săptămâni.

La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

În aceeași zi, Florin Piersic a fost operat pentru extragerea protezei de genunchi ce devenise sursă de infecție.

În următoarele zile după această intervenție, reprezentanții Spitalului Foișor au anunțat că starea actorului este stabilă și a început să se amelioreze, iar actorul „S-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni”.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro