Sari direct la conținut

MIRA a anuntat masuri pentru fluidizarea traficului in Bucuresti

HotNews.ro

Ministrul Internelor si Reformei Administrative Cristian David a decis, vineri, sa dubleze numarul de politisti rutieri si a cerut autoritatilor din Bucuresti sa opreasca lucrarile la carosabil, incepand cu 15 decembrie, ca masura de fluidizare a traficului in Capitala.

Ministrul David a afirmat ca numarul politistilor din intersectii va fi dublat, urmand sa fie folositi si 60 de agenti detasati din alte judete, care au fost instruiti in legatura cu traficul din Bucuresti. Politistii vor fi plasati pe trasee fixe, urmand sa fie constituite si sase unitati de interventie rapida atunci cand traficul e aglomerat.

Printre motivele aglomeratiei traficului in Bucuresti, David a mentionat numarul crescut de masini – de la 200.000 de autoturisme in anul 1990 s-a ajuns la 1,2 milioane in 2007 – , cresterea numarului de autovehicule care tranziteaza orasul, dar si infrastructructura rutiera ramasa la nivelul anilor ’90.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative a afirmat ca problemele de trafic sunt cauzate si de lucrarile pentru reabilitarea carosabilului, dar si de nesincronizarea semafoarelor.

Ministrul David a anuntat, de asemenea, ca participantii la trafic pot apela numarul 9544 pentru a semnala problemele ce apar in trafic.

Cristian David a cerut, de asemenea, autoritatilor din Bucuresti sa opreasca lucrarile la carosabil, in Capitala, pe perioada lunilor de iarna „sau cel putin intre 15 si 31 decembrie”, pentru a preveni blocajele rutiere cauzate de deplasarea sau stationare utilajelor folosite la lucrari.

Ca solutii pentru rezolvarea pe termen lung a problemelor de trafic, ministrul a mentionat necesitatea construirii unei centuri mediane a Capitalei, supraterana, separarea liniilor de transport in comun, un sistem de monitorizare computerizata a semaforizarilor, precum si cresterea numarului de parcari, in special in apropierea institutiilor.

Ministrul Internelor, Cristian David, a facut aceste declaratii dupa o intalnire cu mai multi responsabili cu asigurarea fluentei traficului in Bucuresti, la sedinta participand reprezentanti ai Primariei Capitalei, ai Inspectoratului General al Politiei si ai Brigazii de Politie Rutiera.

Primarul general, Adriean Videanu, a admis si el ca exista unele probleme in trafic si a anuntat ca a trimis inspectori pe teren pentru urgentarea lucrarilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro