Sari direct la conținut

Parlamentul European a adoptat un raport privind libera circulatie a fortei de munca in UE

HotNews.ro

Raportul europarlamentarului PSD, Alexandru Athanasiu, legat de facilitarea liberei circulatii a fortei de munca in Uniunea Europeana, a fost adoptat joi de plenul Parlamentului European, anunta un comunicat din partea delegatiei romane in Grupul Socialist din PE.

Potrivit documentului, legislatia europeana astfel promovata urmeaza sa faciliteze libera circulatie a fortei de munca in UE.

“Propunerea de regulament cu privire la statisticile trimestriale asupra slujbelor vacante in Comunitate” obliga statele membre ale Uniunii sa faca publice, in timp real si pentru toti cetatenii europeni, locurile de munca vacante de pe teritoriul lor, se afirma in document.

Astfel, orice cetatean european va sti daca si unde isi poate gasi de lucru legal in oricare dintre cele 27 de state membre.

„Cel mai important lucru este ca cererea de forta de munca va fi transparenta, unitar exprimata si centralizata, astfel incat oricine, in orice moment, sa stie in ce sectoare ar putea munci”, a afirmat Alexandru Athanasiu.

Raportul adoptat va deveni lege imediat ce este semnat de Consiliul UE si de Comisia Europeana, cu care s-a ajuns la un acord prealabil.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro