Sari direct la conținut

Pretul unei actiuni Google a trecut de 700 de dolari

HotNews.ro

Actiunile Google au depasit, miercuri, pragul de 700 de dolari/actiune si se asteapta ca afacerea liderului motoarelor de cautare pe Internet sa devina din ce in ce mai profitabila, potrivit CNN.

Titlurile Google erau cotate miercuri la 700,39 dolari, in crestere cu 0,81% fata de ziua precedenta, sustinute de informatiile privind viitoarea lansare a sistemului de operare pentru telefoane mobile, GPhone, si de crearea unei retele de site-uri de socializare ce vor face concurenta Facebook.

In primele 10 luni ale acestui an, cotatia actiunilor Google a crescut cu 52% fata de pretul de inchidere din 2006, care era de 460.48 dolari, in special ca urmare a succesului in domeniul publicitatii pe internet, un sector in care Google detine o cota de 32% din piata mondiala datorita sistemului sau de plasament automat al anunturilor publicitare.

Capitalizarea bursiera a companiei Google a atins aproapre 219 miliarde dolari, propulsand compania pe locul cinci in Statele Unite din acest punct de vedere.

Google este liderul mondial in publicitate pe internet si motorul de cautare cel mai utilizat in intreaga lume, cu peste 500 milioane de utilizatori pe luna, aproape trei sferturi din utilizatorii de internet. In 2006, compania a inregistrat venituri totale de peste zece miliarde de dolari si un profit net de circa trei miliarde de dolari.

Compania a fost infiintata in urma cu opt ani, intr-un garaj, de doi studenti din California. Google s-a listat la bursa in 2004, cu o cotatie de 100 dolari/actiune.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro