Sari direct la conținut

Turneul Laureatilor 2007

HotNews.ro

In perioada 4-20 octombrie 2007 va avea loc Turneul Laureatilor, un eveniment ce reuneste laureatii concursului international Jeunesses Musicales. Printre invitatii care vor concerta in cadrul acestui eveniment se numara Benjamin Boursier (Franta) – vioara, Martin Ivanov (Bulgaria) – pian, Leonard Mocanu (Romania) – pian.

In cadrul turneului, care cuprinde patru mari orase (Bucuresti, Sibiu, Brasov, Constanta) vor fi prezentate compozitii ale Brahms, Prokofiev, Liszt , Beethoven, Grieg si Chopin.

Cele mai importante concerte ale evenimantului sunt cele de pe 5 si 11 octombrie. Pe 5 octombrie, incepand cu ora 19.00, muzicienii vor evolua pe scena Thalia a capitalei culturale euuropene, alaturi de Filarmonica din Sibiu, potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatori.

Pe data de 11 octombrie, la Bucuresti va avea loc un concert exceptional intr-un spatiu neconventional pentru muzica clasica – hotelul Ibis Nord.

Evenimentul este organizat de jmEvents.ro si se afla deja la a treia editie. Turneul Laureatilor este mai mult decat o serie de concerte.

El a luat amploarea unui eveniment cultural si social – dorinta organizatorilor fiind pe de o parte, aceea de a incuraja tinerele talente, iar pe de alta, de a aduce muzica clasica mai aproape de tinerii care doresc sa o descopere.

Serile Turneului Laureatilor reprezinta un dialog cultural deschis, interactiv, ce da muzicienilor prezenti posibilitatea de a pastra un contact direct cu publicul roman.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro