Sari direct la conținut

Rusii vor un succesor de stanga pentru Vladimir Putin

HotNews.ro

Viitorul presedinte al Rusiei trebuie sa fie un politician de stanga, preocupat sa asigure dreptate sociala si bunastare celor nevoiasi – aceasta este parerea majoritatii participantilor la un recent sondaj realizat de Centrul pentru studierea opinie publice, VTIOM, in perioada 28-29 august.

Doar 5% dintre respondenti s-au pronuntat pentru un presedinte democrat. Un procent de 52% din persoanele chestionate au declarat ca noul sef al statului, care va fi ales in martie anul viitor, trebuie sa respecte principiile de „stanga”, adica sa aibe grija de oameni.

Numai 20% dintre rusi isi doresc la carma tarii un politician de „dreapta” care sa fie, inainte de toate, orientat spre sustinerea unui mediu de afaceri eficient si competitiv.

Alte sase procente dintre persoanele participante la sondaj au recunoscut ca ar dori ca viitorul presedinte sa fie un nationalist, care sa se pronunte impotriva venirii in Rusia a emigrantilor din regiunilor sudice si sud-estice, noteaza cotidianul electronic Gazeta.ru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro