Sari direct la conținut

Wizz Air introduce, de sambata, taxa pentru toate bagajele

HotNews.ro

Compania aeriana Wizz Air anunta ca va introduce, incepand de sambata, taxa pentru fiecare bagaj. Potrivit unui comunicat dat publicitatii, taxa va fi de 3 euro pe bagaj, daca aceasta se achita la momentul rezervarii, sau de 6 euro daca se achita ulterior (prin intermediul call-center-ului sau la aeroport).

Reprezentantii companiei sustin ca aceste noi masuri au scopul de a reduce timpul necesar imbarcarii si de a eficientiza procesul de manevrare a bagajelor. „Pasagerii sunt incurajati sa calatoreasca avand asupra lor cat mai putine bagaje, pentru a economisi timp si pentru a creste eficienta procesului de imbarcare” – se precizeaza in document.

Noua politica nu va modifica actuala regula care permite accesul la bord cu un bagaj care nu depaseste 10 kg. Taxa de 8 euro/kg pentru bagajele care depasesc 20 de kg ramane, de asemenea, neschimbata.

“Urmam filosofia noastra de a tarifa pasagerii in concordanta cu necesitatile acestora si ne folosim de schimbarea legata de taxarea bagajului pentru a mentine pretul biletelor scazut. Pasagerii care vor calatori numai cu bagaj de mana vor beneficia de preturi mai mici.

In acelasi timp, mai putine bagaje aduse la imbarcare vor creste eficienta companiei si ne vor ajuta sa mentinem si chiar sa imbunatatim indicatorul de respectare a programului de zbor.” – a declarat Natasa K?zmer, Director Corporate Communication and Public Affairs.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro