Sari direct la conținut

Un fost agent KGB va fi acuzat de moartea lui Aleksandr Litvinenko

HotNews.ro

Fostul agent KGB Andrei Lugovoi va fi acuzat pentru uciderea fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, care a murit la Londra in luna noiembrie a anului trecut dupa ce a fost otravit cu poloniu radioactiv, a anuntat marti Procuratura Regala din Marea Britanie, citata de Reuters.

Cazul ameninta sa afecteze relatiile dintre Marea Britanie si Rusia pentru ca un procuror rus a declarat imediat dupa anunt ca Rusia nu va permite ca Lugovoi sa fie extradat in Anglia.

Un reprezentant al Procuraturii a declarat ca exista suficiente dovezi pentru acuzarea lui Lugovoi. Acesta a adaugat ca au fost demarate procedurile de extradare a lui Lugovoi, insa constitutia Rusiei nu permite extradarea cetatenilor rusi.

„Am ajuns la concluzia ca dovezile trimise de politie sunt suficiente pentru acuzarea lui Andrei Lugovoi de moartea lui Litvinenko prin otravire deliberata”, a declarat Ken Macdonald, purtatorul de cuvant al Procuraturii.

Casa Alba a anuntat ca nu se implica in conflictul legal declansat intre aliatul sau britanic si Rusia in cazul asasinarii fostului agent rus. „Nu luam pozitie”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Tony Snow.

Critic al Kremlinului, Aleksandr Litvinenko a semnat, inainte de a muri, o declaratie in care il acuza pe Vladimir Putin, pentru otravirea sa. Aceasta acuzatie a fost catalogata de Moscova drept ridicola.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro