Sari direct la conținut

Cristian Diaconescu, in dezbaterea LIVE: PSD isi va face o evaluare interna dupa referendum

HotNews.ro

Cristian Diaconescu, vicepresedintele PSD, a declarat intr-o emisiune TV difuzata live de HotNews.ro ca partidul sau isi va face o evaluare interna in functie de ceea ce se va intampla la referendum. Liderul PSD a mai spus ca incepand de luni Romania trebuie sa intre intr-o perioada de responsabilitate. “Avem nevoie de linistea institutiilor. Ceea ce se intampla in politica afecteaza linistea institutiilor”.

Ideile importante enuntate de Cristian Diaconescu

• Practica suspendarii presedintelui ar trebui aliniata la cea din Europa, adica ar trebui decisa de tribunal. De asemenea, si Constitutia ar trebui modificata: „Constitutia din ’91 a fost facuta cu frica in suflet sa nu apara un alt presedinte ca Ceausescu”, a recunoscut Diaconescu.

• PSD va ramane un partid de opozitie, iar increderea pe care o da guvernului nu este nelimitata.

• Nu vom veni la guvernare decat daca putem crea o majoritate pe o platforma de guvernare, daca vom cada de acord pe un document de 121 de pagini, cum au facut nemtii. Pe aranjamente de culise nu. Nu intram la guvernare pe munca de laborator, pe negocieri de culise.

• PSD a avut discutii preliminare cu PNL in ceea ce priveste votul uninominal.

• Cristian Diaconescu a explicat si campania PSD pentru referendum. „Am plecat de la un anumit punct de vedere si am ajuns la cu totul alta retorica. Trebuia sa explicam incalcarile Constitutiei, ceea ce nu s-a intamplat.

• Vicepresedintele PSD a facut referire si la cei doi deputati social-democrati care au afirmat vineri ca il sustin pe Traian Basescu. Diaconescu a spus ca, cel mai probabil, organizatia PSD Teleorman ii va exclude pe cei doi dizidenti.

•“Este o chestiune de principiu – cand a fost adoptata o decizie, niciunul nu a exprimat un punct de vedere contrar. Poate ca au fost tentati de reprezentanti din alte partide”, a mai spus Diaconescu.

• “Ar trebui sa ne concentram pe ce facem dupa referendum. Sa schimbam Constitutita, sa adoptam votul uninominal”, a concluzionat liderul PSD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro