Sari direct la conținut

Companii gigant pe piata asigurarilor din Romania

HotNews.ro

Ergo, divizia de asigurari a grupului german Munich Re, va intra pe piata din Romania, in urma unui acord semnat miercuri cu banca Unicredit, se arata intr-un comunicat al celor doua institutii. Unicredit si Munich Re au semnat un acord cadru potrivit caruia cele doua grupuri isi vor extinde colaborarea pe care o au in Germania, Austria si Polonia si pe alte piete din Europa Centrala si de Est.

Cooperarea se va axa pe distributia asigurarilor de viata si non-viata ale Ergo prin intermediul retelei de unitati Unicredit din Romania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Rusia si Polonia. Pe termen mediu, cooperarea se va extinde si in Serbia, Ucraina, Bosnia si tarile baltice.

In acest context, Ergo isi va deschide un birou centralizat prin care va oferi suport operatorilor locali.

Unicredit Romania

Grupul Unicredit este prezent in Romania prin intermediul subsidiarei UniCredit si controleaza, de asemenea, banca HVB Tiriac.

Cele doua banci au demarat la inceputul lunii octombrie a anului trecut procesul de fuziune in urma caruia va rezulta UniCredit Tiriac Bank. Fuziunea se estimeaza ca va fi finalizata la 1 iunie 2007. Noua entitate va avea active totale nete de peste trei miliarde de euro, 142 de sucursale si peste 650.000 de clienti.

Munich Re este unul dintre cei mai mari reasiguratori din lume, realizand in anul 2006 venituri de 37,4 miliarde de euro. Compania are peste 5.000 de clienti in 160 de tari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro