Sari direct la conținut

Modernizarea statiei de transformare Isalnita va costa Transelectrica 43,32 milioane lei

HotNews.ro

Transelectrica si consortiul format din companiile Energomontaj – ABB Romania vor semna marti un contract in valoare de 43,32 milioane de lei pentru modernizarea statii de transformare de la Isalnita, se arata intr-un comunicat al Transelectrica remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Lucrarile zizeaza modernizarea circuitelor primare ale statiei de transformare de 220/110 KV.

Prin modernizarea circuitelor primare, corelata cu modernizarea circuitelor secundare – lucrare deja contractata cu Areva – va rezulta o cresterea a sigurantei in exploatare si costuril de mentenanta mai mici.

Costurile lucrarii vor fi suportate din surse proprii ale Transelectrica, aceasta fiind prima investitie care se realizeaza integral din fondurile obtinute de companie din listarea la Bursa de Valori Bucuresti prin oferta publica initiala.

Transelectrica a obtinut in anul 206 un profit net de 277,26 milioane de lei, aferent unei cifre de afaceri de 2,45 miliarde de lei. Potrivit datelor de pe site-ul BVB, actionarii companiei sunt Ministerul economiei si Comertului cu 76,5% din actiuni si Fondul Proprietatea, ce detine 13,5% din capitalul social al Transelectrica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro