Sari direct la conținut

PD va face o numaratoare paralela a voturilor la referendum

HotNews.ro

Liderul PD, Emil Boc, a declarat luni, la finalul sedintei saptamanale a partidului, ca democratii vor face o numaratoare paralela a voturilor de la referendumul din 19 mai. Boc a facut totodata apel la organizatiile nonguvernamentale sa trimita observatori independenti si sa sigure in acest fel corectitudinea referendumului.

Boc a declarat ca aceste masuri sunt necesare, in contextul in care in sectia de votare raportul este de 5 la 1, referindu-se la numarul partidelor care vor demiterea presedintelui.

El a precizat ca in sectiile de votare vor fi cinci obsevatori desemnati de partidele, care sunt in favoarea demiterii (PSD, PNL, PC, PRM, UDMR) si numai unul din partea PD.

„Cine voteaza conteaza, nu cine numara voturile. Vrem sa ne asiguram ca va fi un vot corect”, a precizat Emil Boc.

Update:Partidul Liberal Democrat a cerut ca in fiecare sectie de votare sa fie prezenti cel putin doi observatori independenti

PD vrea modificarea Constitutiei, dupa referendumul din 19 mai

Liderul PD, Emil Boc, a mai declarat ca democratii vor strange cele 500.000 de semnaturi necesare pentru modificarea Constitutiei, astfel incat raportul dintre presedinte si Parlament sa fie restabilit.

El a spus ca legea fundamentala ar trebui modificata, astfel incat, daca poporul spune „NU” demiterii, Parlamentul sa fie dizolvat.

„Daca poporul da dreptate Parlamentului, presedintele pleaca acasa. Daca da dreptate presedintelui, Parlamentul trebuie sa plece acasa”, a explicat Boc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro