Sari direct la conținut

CNSAS: Nu sunt probe ca Basescu ar fi facut politie politica

HotNews.ro

Membrii Colegiului CNSAS au decis in sedinta de joi ca documentele furnizate de deputatul PC Sergiu Anton, care ar fi trebuit sa dovedeasca faptul ca Traian Basescu a facut politie politica, nu reprezinta noi probe pentru ca decizia anterioara a Colegiului sa fie modificata.

Potrivit purtatorului de al CNSAS in acest caz „nu sunt intrunite conditiile aricolului 15, aliniatul 8 din Legea 187/1999 care spune: Colegiul Consiliului se pronunta din oficiu oricand apar noi probe cu privire la activitatea de politie politica a unor persoane asupra careia s-a pronuntat anterior”.

In data de 26 aprilie, Sergiu Andon a despus la CNSAS mai multe probe care ar trebui sa dovedeasca faptul ca Traian Basescu ar fi facut politie politica. El le-a spus jurnalistilor ca „este vorba despre o marturie video, o discheta, o sesizare”, refuzand sa ofere detalii.

Andon nu a vrut sa spuna de unde are astfel de probe. El sustinea ca aceste dovezi vizeaza perioada de dinainte de 1989 si nu se refera la o singura perioada din viata lui Traian Basescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro