Sari direct la conținut

Murdoch – refuzat politicos de familia care detine Wall Street

HotNews.ro

Conducerea Dow Jones, companie ce detine titlul The Wall Street Journal, a anuntat ca familia Bancroft, actionarul majoritar al companiei, nu va accepta oferta de preluare in valoare de cinci miliarde de dolari venita din partea magnatului Rupert Murdoch, potrivit Associated Press.

Decizia consiliului familiei Bancroft ar putea face ca oferta lui Rupert Murdoch sa cresca, insa exista si posibilitatea sa apara un nou ofertant.

Potrivit Reuters, preluarea Dow Jones i-ar oferi lui Murdoch suportul de informatii financiare de care are nevoie inainte de lansarea unui nou canal de televiziune dedicat afacerilor, lansare programata pentru ultimul trimestru al acestui an.

Pe langa The Wall Street Journal, Dow Jones mai detine si agentia Dow Jones Newswires, saptamanalul Barron’s, indicele bursier Dow Jones si o serie de ziare locale.

Actiunile Dow Jones au crescut cu peste 50% in sedinta bursiera de marti, ca urmare a acestei vesti, in timp ce cele ale News Corp. au pierdut 2,6%.

Compania lui Murdoch, News Corp., a realizat anul trecut venituri totale de 26,73 miliarde de dolari, in vreme ce veniturile Dow Jones s-au cifrat in 2006 la 1,78 miliarde de dolari.

Cele mai importante dizivii ale News Corp. sunt cele de film, televiziune si presa scrisa, care in 2006 au realizat venituri de 6,65 miliarde dolari, 5,39 miliarde dolari, respectiv 4,24 miliarde dolari. Divizia de film a News Corp. detine studiourile 20th Century Fox, iar cea de presa scrisa publica 28 de titluri in Marea Britanie, Statele Unite, Australia, Fiji si Papua Noua Guinee.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro