Sari direct la conținut

SIF-urile vineaza deja actiunile angajatilor Petrom

Cotidianul

Cum salariatii Petrom vor cumpara o actiune SNP la pretul de 0,2 lei, e posibil ca ei sa incerce sa o vinda undeva la 0,4-0,45 lei.

„SIF Muntenia dispune de o strategie privind cumpararea de actiuni Petrom. Este normal sa fim interesati si dispunem si de bani“, ne anunta Petre Pavel Szel, presedintele SAI Muntenia Invest, cea care administreaza activele societatii SIF Muntenia.

Presedintele SSIF Broker Cluj, Petru Prunea, spune ca si societatea pe care o conduce este interesata de actiunile Petrom, dar marimea investitiei depinde de pretul din piata. „La un pret de 0,4-0,45 lei pe actiune am putea investi citeva zeci de miliarde de lei vechi“, puncteaza seful SSIF Broker Cluj.

SNP, trend descrescator

Potrivit unui raport al firmei de consultanta KTD Invest, „pe termen scurt, actiunile Petrom nu sint interesante pentru achizitionare. Trendul descendent este destul de vizibil atit pe termen scurt, cit si pe termen mediu“.

Se pare ca la tendinta de scadere a actiu-nilor SNP a contribuit si anuntul din zilele anterioare, legat de bugetarea pentru 2007 a unui profit net in scadere cu 26% fata de cel obtinut in 2006.

„E posibil ca actiunile Petrom sa se apropie pe termen mediu de pragul de 0,5 lei“, sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest. In prezent, o actiune Petrom este cotata la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 0,55 lei.

Ce spune conducerea

Potrivit estimarilor conducerii executive a Petrom, cistigul inainte de plata dobinzilor si a taxelor (EBIT) ar putea cobori in acest an pina la 1,7 miliarde de lei, de la 2,1 miliarde de lei, cit a fost prognoza in 2006. Anul trecut, compania a afisat un profit operational de 2,7 mi-liarde de lei, care a depasit cu 28% estimarile initiale.

Pentru anul 2007, Petrom mizeaza pe venituri de 10,6 miliarde de lei, sub nivelul estimat in 2006, de 10,9 miliarde de lei. La finalul anului 2006, Petrom a afisat venituri de 13 miliarde de lei, depasindu-si cu 19% estimarile.

Integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro