Sari direct la conținut

Peste 70 de localitati au fost afectate de inundatii

HotNews.ro

Ploile care au cazut in ultimele zile, precum si topirea zapezii de pe versanti au provocat inundatii si alunecari de teren care au afectat 71 de localitati din 10 judete ale tarii. Este vorba despre judetele Alba, Arad, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj si Timis.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, precipitatiile din perioada 12-14 februarie au afectat sapte locuinte, 154 de gospodarii si anexe gospodaresti, 3.565 hectare de teren arabil, 3,5 kilometri de drumuri judetene, 7 kilometri de drumuri comunale si 20 de poduri si podete.

Secretarul de stat Victor Paul Dobre a declarat ca o situatie deosebita s-a inregistrat intr-un catun din zona Bradului, unde au fost izolate temporar 60 de persoane. El a precizat ca autoritatile au fost alertate din timp, iar comitetele judetene au intervenit operativ.

Miercuri dimineata, Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis o noua avertizare cu cod galben catre Prefecturile din cinci judete: Arad, Caras-Severin, Maramures, Satu Mare si Timis.

Avertizarea prevede ca, urmare a ameliorarii fenomenelor hidrometeorologice, nu se vor produce cresteri semnificative de debite si niveluri prin propagare pe cursurile mijlocii si inferioare ale raurilor mari din bazinele hidrografice Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Desnatui si Jiu.

De asemenea, autoritatile mentin masurile cod galben pentru anumite sectiuni ale raurilor Tur (aval de Calinesti), Somes (aval de Ulmeni), Crisul Negru (sectorul Talpos-Zerind), Crisul Alb (sectorul Ineu-Chisineu Cris), Bega (aval de Pischia), Timis (aval de Sag) si Barzava (aval de Gataia).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro