Sari direct la conținut

Mai multi raniti in urma unui cutremur in Turcia

HotNews.ro

Un seism cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter s-a produs, vineri dimineata, in provincia Elazig din estul Turciei, ranind cel putin 35 de persoane si provocand pagube materiale, anunta guvernatorul local citat de AFP.

Ranitii sunt oameni care au intrat in panica si au incercat sa se arunce de la balcon. Ei au fost internati in spital, transmite agentia Anatolia.

Epicentrul cutremurului produs la ora locala 04.22 (02.22, GMT) a fost localizat in apropierea orasului Sivrice, potrivit observatorului Kandili din Istanbul.

Seismul a fost urmat de 11 replici, potrivit aceleiasi surse.

Cutremurele au provocat panica in randul populatiei provinciei, care a iesit si si-a petrecut noaptea in strada, scrie presa turca citata de AFP.

Autoritatile au mobilizat echipe de interventie si au trimis corturi si paturi locuitorilor din zona afectata, relateaza Anatolia.

Cutremurele puternice de pamant sunt frecvente in Turcia, aflata la intalnirea mai multor falii seismice. Doua seisme s-au soldat cu circa 20 000 de morti in august si noiembrie 1999, in nord-vestul tarii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro