Sari direct la conținut

100 de spioni ai SUA si Israel in Iran au fost identificati

HotNews.ro

Iranul a identificat 100 de spioni care incercau sa furnizeze informatii militare si politice Statelor Unite si Israelului, a declarat ministrul iranian al Informatiilor, Gholamhossein Mohseni Ejeie, citat de televiziunea publica iraniana, scrie AFP.

„Aceste persoane au legaturi directe cu Statele Unite si Israelul, cu CIA si Mossad, si incercau sa obtina acces la informatii politice si militare”, a declarat Mohseni Ejeie, adaugand ca „operau in regiunile de frontiera ale Iranului”.

„Au fost identificati si urmariti”, a adaugat ministrul, fara a da detalii.

De asemenea, el a anuntat „arestarea unor persoane care, sub pretextul formarii profesionale, doreau sa plece in strainatate pentru a urma cursuri de spionaj”, dar nu a precizat numarul acestora.

Iranul a anuntat, la 9 ianuarie, arestarea unui „spion” care trimitea informatii din domeniul nuclear Mujahedinilor poporului, principala grupare armata de opozitie.

Mujahedinii poporului au dezvaluit in 2003 existenta uzinei de imbogatire a uraniului de la Natanz si uzina de la Ispahan.

Iranul este criticat de numeroase tari occidentale, inclusiv Statele Unite, care il acuza ca doreste sa se doteze cu arma nucleara sub acoperirea unui program nuclear civil.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro