Sari direct la conținut

Dosarul Banca Agricola a fost trimis la DNA

HotNews.ro

Dosarul privind prabusirea Bancii Agricole, in care este vizat Sorin Ovidiu Vantu, a fost trimis, inca din luna ianuarie, la Directia Nationala Anticoruptie. Anuntul a fost facut, joi, de procurorul general Laura Codruta Kovesi, transmite Antena 3.

Declaratia vine la doua zile dupa ce Traian Basescu a cerut, la bilantul activitatii DNA, ca ar trebuie reluate dosare vechi precum Bancorex, Banca Agricola si Tigareta ll. „Va pot da cateva cazuri celebre, enumar din memorie: Bancorex, Banca Agricola. Totul s-a oprit la nivelul cel mai de jos. Sigur, au fost oameni judecati, unii au fost condamnati, altii au fost achitati.

In conditiile in care o banca uriasa s-a prabusit datorita modului cum s-au acordat creditele si totusi, in aceste rasunatoare cazuri, nu s-a ajuns niciodata la factorul poltic” le-a spus seful statului celor prezenti la bilantul DNA.

Initial, in dosarul privind prabusirea Bancii Agricole, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus neinceperea urmaririi penale fata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu privind asocierea savarsirii de infractiuni, respectiv scoaterea de sub urmarire penala pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

In acelasi dosar, Ioana Maria Vlas a fost acuzata de inselaciune pentru ca, in calitate de presedinte al firmei SOV Invest, in perioada 1999-2000, prin mijloace frauduloase, a indus si mentinut in eroare 13.200 de investitori la Fondul National de Acumulare, carora le-a pricinuit o paguba de peste 25 de miliarde de lei vechi.

Vlas a mai fost acuzata a redactat si semnat 28 de raportari fictive referitoare la valoarea unitatii de fond, pe care le-a comunicat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si le-a adus la cunostinta investitorilor, prin mass-media.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro