Sari direct la conținut

Reactia partidelor politice la demisia lui Ungureanu

HotNews.ro

Reprezentantii partidelor politice sustin ca decizia lui Mihai Razvan Ungureanu de a demisiona din functia de ministru de Externe reprezinta un gest de maturitate politica. Liberalii sustin ca Ungureanu si-a platit greseala, iar social-democratii cred ca acest gest nu rezolva criza politica din Romania.

Reprezentantii PLD considera ca Ungureanu a fost pus in fata unei demisii mediatizate de premier.

Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD : „Ungureanu a evitat in mod elegant si civilizat ca institutia diplomatiei romanesti sa fie tarata intr-un scandal politic, la Bucuresti. Acest lucru, daca s-ar fi intamplat, ar fi generat o situatie aproape de nerezolvat pe plan intern, dar mai ales pe plan international.

Imi pare bine ca pot sublinia faptul ca Razvan Ungureanu este asa cum il cunosc, din acest punct de vedere.

As vrea sa subliniez faptul ca actuala criza nici pe departe nu s-a finalizat. Este foarte importanta noua desemnare pentru Ministerul Afacerilor Externe. Acesta este un post de reprezentare, dar si de credibilitate foarte mare, in numele interesului national al Romaniei” – a adaugat Diaconescu, intr-un interviu pentru Realitatea TV.

Crin Antonescu, vicepresedinte al PNL: „Este o decizie care se incadreaza intr-o normalitate politica, chiar daca nu foarte uzuala in Romania si, in sensul acesta cred ca Mihai Ungureanu a facut un gest demn de toata lauda. PNL are nevoie de toti oamenii valorosi si nimeni n-a pus vreodata la indoiala ca Mihai Razvan Ungureanu este un astfel de om.

Va reamintesc, de altfel, ca domnia sa a fost investit de catre partid si de catre premier intr-un post de o maxima importanta si vizibilitate, cum este acela de ministru de externe”

Gheorghe Flutur, vicepresedinte PLD : „Dincolo de aceasta criza politica interna cred ca Razvan Ungureanu a reusit sa tina un echilibru si sa faca o figura buna. Daca ne referim la acest incident, sigur ca si l-a asumat, este responsabilitatea pe care si-o asuma, si mi se pare firesc acest lucru.

As vrea sa observ totusi ceva, ca simetria aceasta a responsabilitatii n-a functionat si atunci cand Mihai Ungureanu n-a fost informat de decizia de retragere a trupelor din Irak, pe care o luase atunci Partidul National Liberal, si imi amintesc ca eu nu stiam, de exemplu, ca dumnealui n-a fost consultat, dar astazi plateste, pentru ca n-a informat guvernul. Deci nu vad o simetrie” – a mentionat Flutur.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro