Sari direct la conținut

BRD – Groupe Societe Generale a crescut dobanzile la depozite

HotNews.ro

BRD – Groupe Societe Generale a anuntat, miercuri, ca incepand cu data de 1 august 2006 a majorat in medie cu 1% dobanzile la toate produsele de economisire, depozite sau conturi de economii, adresate persoanelor fizice.

De asemenea, banca a mai anuntat lansarea unui nou produs de economisire in lei, intitulat « Depozitul 1000 », care are doua optiuni privind perioada de economisire: 6 luni cu dobanda fixa de 7,75% pe an si 2 luni cu dobanda fixa de 7,25% pe an.

Potrivit unui comunicat de presa al bancii, suma minima necesara pentru constituirea noului depozit este de 1.000 lei noi, iar nivelul dobanzii este fix, garantat pe intreaga perioada de constituire, plata acesteia facandu-se la scadenta.

Lansarea noului depozit intervine in contextul majorarii dobanzilor la toate produsele de economisire, depozite sau conturi de economii, adresate persoanelor fizice.

“In urma masurilor BNR, care a marit rezervele minime obligatorii la lei, dobanzile la credite au crescut putin, deci era normal ca si la depozite sa creasca. In medie, dobanzile la depozite au crescut cu un punct procentual”, au declarat pentru HotNews.ro, reprezentantii BRD.

La data de 27 iunie, pentru a reduce cererile de creditare si in dorinta de a controla evolutia inflatiei, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a majorat rata dobanzii de politica monetara de la 8,5% la 8,75% pe an si cea a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei, cu scadenta mai mica de 2 ani, de la 16 la 20%.

In ultimii ani creditul bancar a avut cresteri semnificative chiar daca s-a plecat de la o baza redusa. Potrivit unui raport recent al Bancii Nationale a Romaniei, in perioada 2000-2005, ritmul mediu anual de crestere a creditului bancar a fost de 115,3%.

Cu scopul reducerii cererilor de creditare si in dorinta de a controla evolutia inflatiei, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a majorat, marti, rata dobanzii de politica monetara de la 8,5% la 8,75% pe an si cea a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei, cu scadenta mai mica de 2 ani, de la 16 la 20%, incepand cu perioada de aplicare 24 iulie- 23 august 2006.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro