Sari direct la conținut

Santierul naval Mangalia a fost cumparat de Daewoo Mangalia Heavy Industries

HotNews.ro

Daewoo Mangalia Heavy Industries a castigat marti, licitatia pentru Santierul Naval Mangalia, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Economiei si Comertului.

Daewoo Mangalia Heavy Industries a fost singurul ofertant al licitatiei si si-a adjudecat santierul naval la un pret de 13.190.025 lei noi, urmand ca in zilele urmatoare, Comisia de licitatie sa finalizeze clauzele Contractului de vanzare-cumparare de actiuni.

Capitalul social al societatii Santierul Naval Mangalia este de 5.276.011,6 lei noi. Prin criteriile de precalificare impuse, Daewoo Mangalia Heavy Industries si-a asumat o serie de obligatii pentru perioada urmatoare.

Astfel, societatea va trebui sa demareze un program de investitii pentru modernizare si dezvoltare de minim 3,5 milioane euro pe o perioada de maxim 3 ani, din care 2,5 milioane euro in termen de un an de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Daewoo Mangalia Heavy Industries se mai obliga sa desfasoare un alt program de investitii de minim 500.000 euro pentru realizarea masurilor cuprinse in programul de conformare, anexa la avizul de mediu pentru privatizare.

Nu in ultimul rand, castigatorul licitatiei va asigura un aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, in suma de minim 500.000 euro, care nu va fi inclus in volumul de investitii angajat si care va fi varsat in contul curent bancar al societatii Santierul Naval Mangalia in termen de 3 luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Capitalul de lucru poate fi utilizat pentru plata materiilor prime, materialelor necesare productiei societatii, precum si pentru plata datoriilor societatii catre creditori. Neconstituirea acestui capital este sanctionata cu rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare de actiuni.

Daewoo Mangalia Heavy Industries este prezenta in Romania din anul 1997, fiind un joint venture intre compania coreeana Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering si societatea romaneasca Santierul Naval „2Mai”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro