Sari direct la conținut

Fostul director al BP ar putea fi acuzat de sperjur

HotNews.ro

Lordul Browne ar putea face fata unui proces de sperjur, dupa ce ziarul Mail on Sunday a promis sa predea Parchetului dovezile pe care le detine impotriva fostului director al BP, potrivit editiei on-line a cotidianului The Guardian. Intr-un comunicat de presa al cotidianului se arata ca Lordul Browne a mintit in mod repetat si deliberat in timp ce se afla sub juramant.

Directorul BP, Lordul Browne, a demisionat marti de la conducerea grupului petrolier ca urmare a dezvaluirilor ca a depus marturie mincinoasa in instanta, in tentativa de a pune capat unor speculatii referitoare la o relatie homosexuala pe care acesta a avut-o la un moment dat.

Conducerea BP – a doua mare companie petroliera din Europa – a acceptat demisia in urma unei intrevederi pe care el a avut-o cu presedintele grupului, Peter Sutherland, dupa ce o instanta britanica a permis publicatiei Mail on Sunday sa publice detalii despre viata personala a lui Browne.

FT citeaza o declaratie in care acesta arata ca „in cei 41 de ani pe care i-am petrecut alaturi de BP, mi-am separat viata personala de cea de afaceri. Intotdeauna am considerat ca preferintele mele sexuale sunt o chestiune personala… Este o mare dezamagire ca un grup de presa a decis acum ca speculatiile despre viata mea personala trebuie facute publice”.

El a admis ca „am avut o relatie de patru ani cu Jeff Chevalier, care a ales sa spuna povestea pentru Associated Newspapers, ce editeaza The Daily Mail, Mail on Sunday si Evening Standard”.

Potrivit instantei care a judecat cererea lui Browne ca Mail on Sunday sa nu faca publice aceste informatii, seful BP a mintit in marturia sa referitoare la circumstantele in care l-a cunoscut pe Jeff Chevalier.

FT noteaza ca Chevalier a afirmat pentru Associated Newspapers ca Lordul Browne ar fi folosit in mod inadecvat resursele BP si ca ar fi transmis informatii secrete ale companiei. Browne a respins, in declaratia sa de astazi, aceste acuzatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro