Sari direct la conținut

Circulatia pe Defileul Jiului s-a deblocat, cei 5.000 de mineri care au protestat joi au plecat spre case. Protestul ar putea fi reluat vineri

HotNews.ro

Circulatia pe Defileul Jiului, pe DN 66, intre Petrosani si Targu Jiu, s-a deblocat joi in jurul orei 16:00, iar minerii au plecat spre case, protestul fiind suspendat temporar pana vineri dimineata, anunta Agepres. Liderii minerilor au comunicat ca acestia sunt dispusi sa negocieze cu o comisie a Ministerului Economiei. Presedintele Sindicatului Muntele, Petru Nica, a declarat ca sindicatele sunt dispuse sa negocieze chiar si pe timpul noptii, apreciind ca exista solutii de deblocare a situatiei de criza.

El a adaugat ca vineri dimineata ii va informa pe mineri, in salile de apel de la exploatarile miniere, asupra modului in care a evoluat situatia pana la acea ora, dupa care ortacii vor fi cei care vor decide actiunile viitoare.

Pe de alta parte, cozile de masini care au ramas blocate in Petrosani si pe relatia Vulcan-Lupeni-Petrosani au depasit trei kilometri. Pe timpul blocajului minerii au permis tranzitarea podului peste Jiu doar pentru masinile Ambulantei si pentru situatii de urgenta.

Spre finalul protestului doua masini ale jandarmilor au sosit in zona podului de peste Raul Jiu si au oferit ceai fierbinte minerilor care se aflau in zona.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro