Sari direct la conținut

CFR Calatori lanseaza, incepand de vineri, un  serviciu de vanzare online a biletelor de tren

HotNews.ro

CFR Calatori va lansa, incepand de vineri, 30 octombrie, serviciul de vanzare online a biletelor de calatorie cu rezervare de locuri pentru trenurile de calatori de rang superior, care circula in trafic intern. Serviciul „Bilete CFR Online” ofera posibilitatea achizitionarii prin Internet, cu plata online, de bilete CFR pentru traficul intern la toate trenurile accelerate, rapide si intercity, oricarui utilizator – persoana fizica sau juridica – care este inregistrat pe adresa web: www.cfrcalatori.ro. Toate detaliile necesare calatoriei vor fi transmise pe email, fiind accesibile si din profilul propriu de utilizator, sustine un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Persoanele fizice vor putea utiliza serviciul de vanzare online a legitimatiilor de calatorie prin accesarea butonului specializat de pe site-ul CFR Calatori, alegerea ofertei dorite (ruta, data, tren, locuri etc.) si plata cu card a contravalorii biletelor.

Persoanele juridice autorizate vor folosi aceeasi procedura in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu CFR Calatori.

Acest serviciu va fi la dispozitia calatorilor 24 de ore din 24.

Introducerea serviciului de vanzare online ofera posibilitatea deschiderii de noi canale de vanzare catre persoane fizice si pentru distribuitorii autorizati (agenti privati, agentii de turism – n.r.) in conditii similare celor oferite de companiile aeriene de transport.

Biletele CFR Online nu permit amanarea, anticiparea sau intreruperea calatoriei.

Iata cateva dintre avantajele noului serviciu, in viziunea Ministerului Transporturilor:

  • Se va economisi timp, evitandu-se aglomeratiile din statiile si agentiile CFR, deoarece nu va mai fi necesara deplasarea la unitatile de vanzare CFR pentru procurarea biletelor.
  • Biletele CFR cumparate online sunt nominale, iar calatorii se pot prezenta direct la tren cu acestea tiparite (la orice imprimanta) sau cu „ID-ul biletelor” plus un act de identitate. Este recomandabil ca in tren clientii sa se prezinte cu biletul tiparit. 
  • Se pot achizitiona oricand si oriunde in tara, 7 zile din 7, numai cu anticipatie intre 3 si 30 de zile, pentru adulti, copiii, elevi sau studenti, la toate trenurile care circula cu regim de rezervare in trafic intern. 
  • Plata online se face prin card bancar, utilizand un produs de comert electronic furnizat de Raiffeisen Bank.

Informatii privind modalitatea si conditiile in care se pot achizitiona biletele CFR online, vor fi disponibile incepand cu data de 30 octombrie 2009, accesandwww.cfrcalatori.ro, link-ul Servicii – Bilete CFR Online.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro