Sari direct la conținut

Presedintele Basescu a semnat decretul de pensionare a lui Virgil Ardelean

HotNews.ro

Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul privind incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de politie Virgil Ardelean, sef al Directiei Generale Management Operational din Ministerul de Interne, informeaza Administratia Prezidentiala.

Patru chestori din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), printre care si chestorul general Virgil Ardelean, si-au depus cererile de pensionare din functie.

Astfel, potrivit Presedintiei, seful statului a mai semnat si decretele privind incetarea raporturilor de serviciu cu MAI si pentru chestorul sef de politie Nicolae Chesnoiu – seful Directiei Financiare, pentru chestorul de politie Gheorghe Chereji, precum si pentru chestorul de politie Ilie Calarasu.

Virgil Ardelean, poreclit „Vulpea”, este fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a Ministerului Administratiei si Internelor, functie din care a demisionat ultima oara in ianuarie 2009.

Fosta UM 0215 (fosta „doi si un sfert”), transformata in Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, a mai fost condusa de Virgil Ardelean si in perioada 1998-2007.

In iulie 2006, el si-a depus demisia din fruntea DGIPI, impreuna cu sefii SRI si SIE (Radu Timofte, respectiv Gheorghe Fulga), in urma scandalului declansat de disparitia sirianului Omar Hayssam, insa demisia nu i-a fost aprobata de premierul Calin Popescu Tariceanu.

El a mai ocupat postul timp de aproape un an, demisionand pentru a doua oara in aprilie 2007, cand functia a fost preluata de chestorul Petru Albu.

In ianuarie 2009, este numit din nou la sefia DGIPI, de catre ministrul Gabriel Oprea, insa mandatul a durat numai cinci zile, el demisionand inca o data din aceasta functie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro