Sari direct la conținut

Coreea de Nord: Efectuarea testului nuclear, sarbatorita la Phenian de peste o suta de mii de persoane

HotNews.ro

Peste o suta de mii de militari si civili s-au adunat la Phenian pentru a sarbatori efectuarea unui test nuclear in cursul saptamanii si curajul „fara pereche” al liderului Kim Jong-Un, scrie vineri presa oficiala, citata de Mediafax.

Potrivit agentiei oficiale KCNA, reprezentanti importanti ai partidului si ai armatei, precum si muncitori si studenti au luat parte manifestarea care a avut loc joi in piata Kim Il-Sung, ce poarta numele fondatorului Coreei de Nord si bunicul liderului actual.

In dicursuri, oficialii nord-coreeni au calificat testul de marti drept „produsul genial al deciziei extraordinare si curajului fara pereche al iubitului si respectatului Kim Jong-Un”, a raportat KCNA.

Liderul Kim Jong-Un (30 de ani), care a venit la conducerea tarii dupa moartea tatalui sau in decembrie 2011, nu a luat parte la manifestatie.

„Este o demonstratie formidabila a fortei unei puteri stiintifice si tehnologice si a unei puteri militare capabile sa elaboreze orice atac”, a adaugat KCNA.

Testul realizat de Coreea de Nord intr-un tunel subteran, al treilea dupa cele din 2006 si 2009, a fost condamnat de comunitatea internationala si va aduce noi sanctiuni din partea ONU.

Ministerul sud-coreean al Apararii apreciaza puterea exploziei la 6-7 kilotone, fata de doar o kilotona pentru testul din 2006 si intre 2 si 6 pentru cel din 2009. Bomba atomica lansata de americani asupra Hiroshima era de 15 kilotone.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro