Sari direct la conținut

Incidente semnalate de cititorii HotNews: deturnarea babelor de la vot

HotNews.ro

Din Bucuresti, un cititor ne scrie despre ” o metoda de deturnat babele de la vot”. Astfel, la Liceul Mecanica Fina toate sectiile pentru europarlamentare sunt la parter, iar cele pentru referendum la etaj, la capatul unor culoare in bezna. „Cu exceptia unui panou la intrarea in liceu, personal n-am vazut niciun indicator in cladire sa-ti arate pe unde sa o iei spre sectiile de referendum”.

La Constanta, multe persoane nu sunt trecute pe listele pentru referendum , doar pe cele pentru europarlamentare. In atentie sectiile 116 si 117.

Un alt cititor, din orasul Hirlau, spune ca primarul si un consilier local ofera bani alegatorilor din satul Pircovaci (localitate din imediata vecinatate a orasului), sub pretextul unor fonduri de sprijinire a taranilor. Actiunea are loc in apropierea sectiilor de vot si nimeni nu a luat nici o masura.

La Paris, o cititoare ne semnaleaza ca membrii sectiei de votare i-au impus sa voteze si pentru referendum daca vrea sa-si exprime optiunea si la europarlamentare. Am inregistrarea pe telefon: ” daca vreti sa votati la europarlamentare treceti intai la referendum. Altfel nu se poate”.

UPDATE: APD precizeaza ca, potrivit observatorului sau la Paris, alegatorii din capitala franceza nu sunt obligati sa voteze si la referendum, si la europene. Acestia sunt doar instiintati ca, daca vor sa voteze la referendum, pot merge la acel vot mai intai in cazul in care este coada foarte mare la europene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro