Sari direct la conținut

26 de banci se intrec pentru a credita CJ Alba

In aproximativ doua saptamani Consiliul Judetean Alba va decide care este banca de la care va contracta imprumutul de 500 miliarde lei vechi, bani destinati modernizarii drumurilor judetene.

CJ Alba a adresat invitatii de a face oferte catre sediile centrale a 26 de banci din Romania, urmand ca pe data de 10 iulie a.c. sa fie decisa banca de la care va fi luat creditul.

Potrivit directorului economic din CJ Alba, Marian Aitai, creditul vizat este unul de tip „Bridge Loan”, un credit pe termen scurt acoperit de obligatiuni pe 20 de ani.

Cu alte cuvinte transele de bani pot fi obtinute pe masura cheltuirii lor, iar dobanda este platita doar la sumele utilizate pentru finantarea graduala a investitiilor iar costurile totale sunt astfel mai mici decat ale unui credit bancar obisnuit.

Obiectivele de investitii ce urmeaza a fi finantate din banii obtinuti prin credit bancar privesc lucrari de consolidare corp drum in cazul a 4 drumuri judetene – DJ106I, DJ107C, DJ107H, DJ107K, plus reabilitarea sistemului rutier al DJ704.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro