Sari direct la conținut

Valutistii si-au dublat volumul de tranzactii

Gazeta de Oradea

Unul dintre efectele procesului de denominare a leului fost deosebit de favorabil pentru casele de schimb valutar, care au profitat din plin de inchiderea bancilor si a bancomatelor in weekend, reusind sa creasca spectaculos volumul tranzactiilor

Bani grei

Lipsa de numerar a populatiei si faptul ca bancile au fost inchise au fost premisele unei specule „spumoase” de catre casele de schimb valutar. Bancomatele Banc Post si-au intrerupt activitatea inca de miercuri pentru a putea fi implementat soft-ul necesar eliberarii noilor bancnote.

Intrarea in circulatie a noilor insemne monetare se va face treptat si acestea nu vor fi foarte vizibile pe piata. Intreaga retea de bancomate din tara va putea distribui lei noi abia spre sfarsitul anului.

Casele de schimb valutar din Oradea au avut un program normal de lucru in ultimele zile si au avut libertatea de a practica un curs valutar preferential, nemaifiind nevoie sa infrunte concurenta bancilor. Proprietarii de astfel de case de schimb valutar au inregistrat in aceasta perioada cifre record de tranzactii.

Cea mai mare parte dintre ei au izbutit chiar dublarea volumului de incasari. „Volumul de tranzactii, de pana la aceasta ora este net superior fata de aceiasi perioada a zilei de ieri.

O data cu denominarea leului, oradenii sunt interesati sa schimbe moneda unica europeana” a spus vineri un casier al unei case de schimb valutar de pe Corso. In ceea ce priveste fluctuatiile cursului valutar, acestea au fost din ce in ce mai mari.

Cum lumea vindea din ce in ce mai multa valuta, atat dolarul cat si euro, au cunoscut o data cu trecerea timpului, asa cum era si normal sa se intample, valori din ce in ce mai scazute.

In alta ordine de idei, peste sase mii de societati comerciale din toata tara au fost nevoite sa-si modifice capitalul social pentru ca acesta sa poata fi exprimat in noile insemne monetare. Nu toate firmele au avut aceste probleme, ci doar cele ale caror parti sociale sau actiuni nu au avut valori multiple de o suta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro