Sari direct la conținut

Bistrita: Asistenta maternala acuzata de uciderea unui copil, condamnata la 22 de ani de inchisoare

HotNews.ro

Asistenta maternala Marcela Fagarasanu din Bistrita Nasaud, judecata pentru maltratarea si uciderea unui copil de patru ani pe care il avea in plasament, a fost condamnata la 22 de ani de detentie de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Decizia este definitiva, informeaza Mediafax.

Asistenta maternala a fost acuzata ca a fortat copilul Lucian Rostas sa manance, l-a imbatat, i-a taiat urechea cu foarfeca, i-a spart maxilarul si l-a batut de nenumarate ori in decursul a patru luni. In urma acestor tratamente, copilul a murit.

Lucian Rostas, in varsta de patru ani, a murit in 21 august 2008 in urma unei asfixii mecanice, dupa ce a fost hranit fortat de asistenta maternala Marcela Fagarasanu.

In urma necropsiei, medicii legisti au gasit pe corpul copilului numeroase urme de maltratare, arsuri de tigara, urechea taiata si organele genitale sectionate cu o foarfeca.

Desi in declaratiile date procurorilor a relatat ca acest comportament l-a avut atunci cand era nervoasa, in fata instantei femeia a negat acuzatiile.

„Nu l-am batut niciodata pe copil. I-am taiat cu foarfeca doar infectia pe care o avea pe corp. Nu am stiut ca avea probleme cu inghitirea hranei si nici nu l-am ars cu tigara. Leziunile de care eu am fost acuzata s-au datorat cazaturilor pe moluzul din casa in perioada cand faceam curatenie. Unghiile de la mana nu i le-am rupt eu, i-au cazut. Bauturi alcoolice consumam atunci cand aveam musafiri, nu obisnuiam”, a declarat Marcela Fagarasan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro