Sari direct la conținut

Rectificare bugetară la Primăria Sectorului 2: s-au alocat 44 de milioane de lei în plus pentru salubrizare, ajungându-se la 203 milioane de lei pentru acest an

HotNews.ro
Gunoi Sector 2 - 9, Foto: Hotnews
Gunoi Sector 2 - 9, Foto: Hotnews

Consiliul Local Sector 2 a alocat la rectificarea bugetară de joi încă 44 de milioane de lei pentru salubrizare, ajungându-se la suma de 203 milioane lei pentru anul 2021. Banii merg în principal către Supercom, compania care se ocupă de curățenie și deszăpezire în Sectorul 2.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a explicat că din cei 44 de milioane de lei, 5,6 milioane lei vor merge pentru spălatul străzilor ”ca să nu mai inhalăm praful” și să reducem poluarea, 4 milioane vor merge pentru deszăpezire, 23 milioane lei pentru ridicarea gunoiului de la cetățeni, pentru că aceștia nu au putut încheia contracte cu Supercom și a plătit primăria.

În total, pentru tot anul s-au alocat 38 de milioane de lei pentru ridicarea deșeurilor de la cetățeni. Banii vor fi recuperați însă din taxa de 10 lei pe persoană instituită de Primărie din luna martie și până când Consiliul Local va aproba tarifele pe care cetățenii le vor plăti către Supercom pentru ridicarea gunoiului menajer.

Tot la rectificare s-au alocat peste 9 milioane lei pentru plata amenzilor date de Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului de Mediu, pentru gunoiul depus la groapă în perioada 2014-2019, mai exact pentru că nu s-au îndeplinit țintele de reciclare.

În 2020, Primăria Sectorului 2 a plătit pentru salubrizare și deszăpezire firmei Supercom circa 200 milioane lei. În acești bani intră curățenia stradală, ridicarea gunoiului menajer, ridicarea depozitelor necontrolate (gunoiul menajer aruncat pe stradă, la întâmplare), sortarea și depozitarea gunoiului la groapă. În 2019, Primăria a plătit pentru acest serviciu 163 milioane lei.

Cu toate că tarifele au crescut, mizeria este în continuare una dintre cele mai mari probleme din Sectorul 2.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro