Sari direct la conținut

Numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, suplimentat cu peste 100 în Capitală – Ministerul Sănătății

HotNews.ro
Terapie intensiva, Foto: Report.md
Terapie intensiva, Foto: Report.md

Numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID -19 va fi suplimentat cu peste 100 în București, potrivit Ministerului Sănătății. Instituția anunță că unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, vor fi desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă.

Conform sursei citate, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au decis repartizarea unei unități mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienților cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID 19.

Spitalul Clinic Colentina, care a fost transformat în întregime unitate COVID, va avea 29 paturi de ATI funcționale, iar Spitalul Universitar de Urgență București – 11 paturi ATI.

De asemenea, s-a decis ca unitățile sanitare de urgență din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, să fie desemnate spitale suport COVID pentru secțiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistența medicală pacienților cu COVID.

La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaționalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon vor funcționa 20 de paturi ATI Covid.

“La toate aceste unități reprezentanții direcției de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor și asigurarea fluxului pacienților. Avem în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților și în unitățile sanitare din județele Cluj, Timiș, Mureș, Iași, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la fața locului”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat într-un comunicat de presă transmis de MS.

Ministrul Sănătății mai susține că a fost identificată modalitatea legală ca cei 200 de medici rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie și care nu au post să poată fi angajați în Spitalul de Urgență pr. Dr. Dimitrie Gerota, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient de către DSU.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară, că în București nu mai sunt locuri la terapie intensivă, că Spitalul Colentina va deveni integral unitate COVID, iar medicii și asistenții din școlile aflate în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele COVID.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro