Sari direct la conținut

Panama a retras pavilionul navei Aquarius, care salva refugiaţi din Mediterana

HotNews.ro
Nava Aquarius, Foto: Ra Boe / Wikipedia
Nava Aquarius, Foto: Ra Boe / Wikipedia

Panama a retras duminică pavilionul navei Aquarius, ultima operată de organizaţii de caritate pentru salvarea refugiaţilor din Mediterana, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Decizia anunţată încă de sâmbătă a fost pusă în practică şi anunţată echipajului duminică.

Aquarius, aflată în larg cu 58 de refugiaţi la bord, va fi blocată în următorul port în care acostează, până când obţine un alt pavilion pentru navigaţie.

Numele actual al navei este Aquarius 2, iar înainte de schimbarea numelui avea pavilionul Gibraltarului. Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a declarat că nava „poate să-şi schimbe numele şi pavilionul de încă 1000 de ori, dar porturile Italiei vor rămâne închise pentru aceşti domni”. El a apreciat că Aquarius a îngreunat activitatea pazei de coastă libiene.

Organizaţia umanitară Medici Fără Frontiere (MSF) a declarat că revocarea pavilionului panamez a fost rezultatul „presiunii economice şi politice flagrante exercitate de guvernul italian”. Comunicatul MSF arată că Aquarius era singura navă neguvernamentală de căutare şi salvare din centrul Mediteranei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro