Sari direct la conținut

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Spitalele din subordinea ASSMB, în pericol să piardă finanţarea din PNRR / ASSMB foloseşte banii din PNRR pentru alte avioane

HotNews.ro
Alexandru Rogobete, Foto: Inquam Photos / George Calin
Alexandru Rogobete, Foto: Inquam Photos / George Calin

​Spitalele din subordinea Administrației Spitalelor București (ASSMB) sunt în pericol să piardă finanțarea din PNRR, afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonatorul implementării PNRR în sănătate.

„A trecut un an de la semnarea contractelor de finanțare și ASSMB s-a plasat în contra-timp cu cea mai consistentă finanțare pe care spitalele bucureștene o au la dispoziție, prin PNRR. 28 de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale în ambulatoriile de specialitate!”, scrie Alexandru Rogobete.

El acuză faptul că, pentru 6 spitale din subordine, ASSMB a finalizat în 12 luni „numai serviciile de consultanță, audit, informare și publicitate”.

Cele 6 spitale sunt Spitalul Victor Babeș, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul Clinic De Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul Clinic De Psihiatrie Profesor Doctor Alexandru Obregia, care, potrivit lui Alexandru Rogobete, „sunt în aer cu lucrările efective la ambulatorii. Este foarte grav”.

Secretarul de stat mai acuză faptul că „ASSMB-ul condus de Oana Sivache folosește banii din PNRR pentru alte avioane”.

”A trecut un an de la semnarea contractului de finanţare pentru dezvoltarea serviciilor medicale din şase unităţi sanitare aflate în subordinea ASSMB, timp în care instituţia a semnat exclusiv contracte de consultanţă, nici unul de execuţie”, afirmă secretarul de stat.

„ASSMB face un joc periculos cu banii din PNRR şi am avertizat acest lucru, în zadar, încă din vara anului trecut. Niciun contract de achiziţie a echipamentelor medicale un a fost semnat până în acest moment. În schimb, ASSMB a încheiat contracte de consultanţă şi servicii de informare pentru toate cele şase spitale. În aceste condiţii, gradul de risc creşte exponenţial şi această entitate riscă să piardă finanţarea de aproape 30 de milioane de lei din PNRR”, adaugă Alexandru Rogobete.

”Fac un apel public şi pe această cale, către conducerea administraţiei Spitalelor din Bucureşti. Investiţi fondurile din PNRR în dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate până nu este prea târziu. Mai puţină consultanţă, mai multe consultaţii”, încheie secretarul de stat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro