Sari direct la conținut

Ion Iliescu, pus sub invinuire intr-un nou dosar penal

HotNews.ro

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a fost pus sub urmarire intr-un nou dosar penal privind evenimentele din timpul mineriadelor, anunta NewsIn. In acest dosar, Mihai Chitac si Ion Iliescu sunt acuzati de participare la omor deosebit de grav in legatura cu moartea, in seara de 13 iunie 1990, a patru persoane impuscate in fata sediului Ministerului de Interne.

Procurorii din cadrul Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat initial acest dosar si l-au trimis la instanta in 2000. Dupa trei ani de proces, in 2003, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis trimiterea cauzei inapoi la Parchet in vederea completarii urmaririi penale.

Fostul presedinte Ion Iliescu justifica, acum cateva zile, printr-un comunicat, apelul facut catre mineri de a veni in Bucuresti pe 14 iunie, sustinand ca fortele de ordine devenisera incapabile sa controleze situatia.

Reactia fostului sef al statului venea dupa un miting de comemorare a victimelor mineriadei din 13-15 iunie 1990, organizat de Asociatia 21 Decembrie 1989 si Grupul de actiune “Noii Golani”.

  • Mihai Chitac, audiat de procurori in dosarul mineriadei din ’90
  • ARHIVĂ COMENTARII
    INTERVIURILE HotNews.ro