Sari direct la conținut

E scris in ADN ca unii oameni sa nu se poata lasa de fumat

HotNews.ro

Cei care au incercat sa se lase de fumat si nu au reusit pot avea o noua scuza: s-au nascut sa fie fumatori. Oamenii de stiinta au descoperit ca asemenea persoane au mostenit o serie de gene care determina acest viciu.

Potrivit The Independent, cercetatorii cred ca in curand vor putea face teste sa vada daca oamenii pot renunta la tigari cu ajutorul unor tratamente de specialitate.

“Pe termen lung, speram sa identificam genele care sa ne ajute sa determinam ce tip de tratament va fi cel mai eficient. Cunoscand ce se afla in bagajul genetic al unui fumator, ne putem da seama cat de puternice pot fi tratamentele pe care le putem administra.

Cei care nu se pot lasa de fumat din cauza propriilor gene, necesita mai mult tratament sa invinga acet viciu”, a afirmat Jed Rose, Duke University, Durham, Carolina de Nord.

Oamenii de stiinta, finantati de gurnul american si de o companie producatoare de tigari, au comparat genele de la fumatorii care s-au lasat de tigari cu cele ale celor care au incercat si nu au reusit. Au identificat 221 de gene diferite, unele fiind considerate responsabile pentru dependenta de nicotina.

Urmatoarea etapa a cercetarii presupune testarea diferitelor forme de tratament de renuntare la fumat, pe diverse tipuri de caractere genetice. Astfel, peste cativa ani, fiecare persoana ar putea beneficia de un tratament personalizat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro