Sari direct la conținut

Un film chinezesc a castigat Festivalul de la Berlin

HotNews.ro

Un tanar cineast chinez a castigat marele premiu la Festivalul Filmului de la Berlin, incheiat sambata seara. Ursul de Aur pentru cel mai bun film a fost decernat, surprinzator, filmului chinezesc „Casatoria Tuyei”. Pelicula este o oda a vietii si are ca subiect povestea unei femei care lupta sa-si sustina familia in stepele Mongoliei, scrie presa internationala.

„De cand am invatat sa fac filme au vrut mereu sa fac oamenii sa viseze. Astazi, unul dintre cele mai frumoase vise ale mele devine realitate”, a declarat realizatorul Wang Quan’an, in varsta de 41 de ani.

Premiul juriului, Ursul de Argint, a fost atribuit filmului argentinian „El Otro” („Celalalt”). Filmul este povestea unui barbat de varsta mijlocie, care sufera o criza in momentul cand afla ca sotia sa este insarcinata. Interpretul rolului principal, argentinianul Julio Chavez, a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun actor.

Tara gazda, Germania a participat doar cu doua filme din 22 si a castigat Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita. Distinctia a primit-o Nina Hoss pentru rolul din „Yella”, un film regizat de Christian Petzold. Ea joaca roului unei femei care fuge de propria casnicie, in deriva.

Premiul pentru regie a fost atribuit regizorului israelian Joseph Cedar, de 38 de ani, pentru filmul „Beaufort”.

Filmul „The Good Shepherd” („Bunul pastor), cu Matt Damon, Alec Baldwin, Angelina Jolie si William Hurt, regizat de Robert de Niro, a primit Ursul de Argint pentru cea mai buna interpretare.

Pentru lista completa a castigatorilor Festivalului click aici

Festivalul de Film de la Berlin sta alaturi de cel de la Venetia si Cannes in topul celor mai mari festivaluluri de acest gen din Europa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro