Sari direct la conținut

Negocierile cu Daewoo au fost finalizate in sfirsit

HotNews.ro

Compania coreeana Daewoo Motor a acceptat sa cedeze statului roman 51 la suta din actiunile SC Daewoo Automobile Romania SA Craiova si sa stinga astfel creantele impotriva acestei societati comerciale, informeaza Ministerul Economiei si Comertului.

Conform oficialilor romani, negocierile cu reprezentantii firmei coreene, referitoare la rezolvarea situatiei la fabrica de autoturisme de la Craiova, au fost deblocate de delegatia romana aflata in Coreea de Sud in perioada 19-21 iunie 2006.

In perioada urmatoare proiectul de contract va fi aprobat de Guvernul Romaniei si Curtea Districtuala din Incheon Seul.

Acest lucru permite indeplinirea principalelor obiective urmarite de MEC in solutionarea situatiei de la Craiova si atragerea companiilor interesate sa investeasca in productia de autoturisme.

Astfel, statul roman va prelua actiunile detinute de catre Daewoo Motor Co. Ltd, asigurand continuarea activitatii de productie si mentinerea numarului actual de angajati ai societatii cu perspectiva crearii de noi locuri de munca prin proiecte care vor fi ulterior implementate si dezvoltate la fabrica de la Craiova, se mai arata in informarea de presa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro