Sari direct la conținut

Un deputat francez a refuzat titlul de "Doctor Honoris Causa", motivand ca acesta i-a fost acordat si lui Nicolae Ceausescu

HotNews.ro

Un deputat al partidului de guvernamant din Franta, Lionnel Luca, al carui tata era de origine romana, a refuzat titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea din Nisa, motivand ca si Nicolae Ceausescu a primit acest titlu, informeaza publicatia L’Express. Fostul dictator a primit distinctia in anul 1975, pe vremea cand avea o imagine de „rebel” vis-a-vis de puterea sovietica.

Lionnel Luca sustine ca, avand in vedere faptul ca si fostul dictator roman a primit aceasta distinctie, iar ea nu i-a fost retrasa ulterior, titlul de Doctor Honoris Causa si-a pierdut din semnificatie. El spune ca nu intelege de ce „tacerea se mentine in legatura cu acest caz”.

In schimb, reprezentantii Universitatii din Nisa au explicat că, pe 25 ianuarie 1990, Consiliul de Administratie al institutiei a incercat să „revina asupra acestei distincţii”, insa regulamentul institutiei a facut imposibila retragerea distinctiei acordate lui Nicolae Ceausescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro