Sari direct la conținut

Investitie de 53 de miliarde in Stadionul Municipal din Oradea

Romania Libera - Editia de Transilvania-Banat

Primaria municipiului Oradea va investi nu mai putin de 50 de miliarde lei vechi in Stadionul Municipal. Din anul 2003 si pana in prezent pentru investitiile la arena au mai fost cheltuite circa 53 de miliarde lei vechi.

Primarul orasului, Petru Filip, a anuntat, ieri, ca va fi nevoie de o rectificare de buget pentru a cuprinde si aceasta investitie in bugetul pe 2007. „Vom introduce in sedinta Consiliului Local din februarie un proiect integrat de finalizare a modernizarii stadionului. Este o investitie a orasului pentru oras, nu are nici o legatura cu soarta echipei FC Oradea”, a afirmat edilul.

Valoarea investitiei va acoperi costul celor doua terenuri de antrenament, unul sintetic, la care se lucreaza deja, si unul cu gazon, o instalatie de nocturna si o tabela de marcaj. In bugetul pe acest an au mai fost prevazute initial doar 7 miliarde lei pentru arena.

Filip a mai afirmat ca suma de 50 de miliarde lei vechi va proveni din „extinderea unuia dintre creditele accesate deja de municipalitate”.

In prezent, Primaria plateste rate pentru doua credite: unul de 80 miliarde lei vechi, contractat de la Banca Comerciala Romana, si ultima emisiune de bonduri municipale, vandute prin „BCR Securities”.

Modernizarea arenei oradene se impune din cauza inaspririi conditiilor cerute pentru obtinerea licentei pentru stadioane, iar in viitor aici ar putea fi jucate chiar si meciuri din Divizia B.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro