Sari direct la conținut

Fonduri nerambursabile de 17,4 milioane dolari pentru protectia mediului

HotNews.ro

Fondul Global de Mediu (GEF) va aloca Romaniei in urmatorii patru ani fonduri nerambursabile in valoare de 17,4 milioane de dolari, suma fiind destinata proiectelor in domeniul domeniul conservarii biodiversitatii si cel al reducerii efectelor datorate schimbarilor climatice, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor la conferinta „Resurse pentru mediu si comunitati”.

Conform ministrului, 3,5 milioane de dolari vor fi folositi pentru proiecte ce au in vedere conservarea biodiversitatii, iar 13,9 milioane de dolari vor fi alocati domeniului schimbarilor climatice.

Strategia Fondului Global de Mediu, se va concentra pe masurile privind adoptarea tehnologiilor bazate pe principiile eficientei energetice si pe reducerea costurilor aplicarii anumitor tehnologii nepoluante.

„Sprijinul pe care Fondul Global de Mediu il ofera este esential pentru derularea unor proiecte practice de protectie a mediului. Aceste proiecte propun solutii pe termen lung, deosebit de necesare pentru implementarea politicilor de mediu si este de datoria noastra sa profitam intr-o masura cat mai mare de ele”, a spus Sulfina Barbu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro