Sari direct la conținut

Gemeni nascuti prematur, lasati 10 zile fara incubator

HotNews.ro

Doi bebelusi gemeni nascuti prematur, la sase luni, la maternitatea din Campulung Muscel au fost transferati la Maternitatea Polizu din Bucuresti, dupa ce tatal copiilor i-a reclamat subsecretarului de stat Raed Arafat ca micutii, nascuti in urma cu zece zile, nu au beneficiat de ingrijire corespunzatoare, relateaza Mediafax.

Gemenii au fost transferati, in noaptea de joi spre vineri, la Maternitatea Polizu din Bucuresti, dupa ce tatal copiilor i-a reclamat subsecretarului de stat Raed Arafat ca micutii, nascuti in urma cu zece zile la maternitatea Spitalului Municipal din Campulung Muscel, nu au beneficiat de ingrijire corespunzatoare, nefiind tinuti in incubator si nu ar fi fost inregistrati, la nastere, in documentele spitalului.

Copiii au fost preluati de doua ambulante SMURD Bucuresti, fiind internati la sectia de terapie intensiva a Maternitatii Polizu din Capitala.

„Sunt doi gemeni, de 700 de grame, nascuti prematur la sase luni, la 26 de saptamani de gestatie. Au nevoie de ingrijiri speciale intr-un centru de nivel trei, nu au avut nevoie de intubatie sau ventilatie mecanica. Sunt declarati in mometul de fata, nu stiu cand au fost declarati. E greu de spus ce sanse au, sunt prematuri, sunt gemeni, o sa vedem”, a declarat Carmen Voicila, medic la SMURD Bucuresti.

Dupa ce tatal copiilor, care este preot, a reclamat situatia subsecretarului de stat Raed Arafat, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arges au inceput o ancheta la maternitatea Spitalului Municipal din Campulung Muscel.

„Unul dintre copii a avut 700 de grame la nastere, celalalt 900 de grame, iar acum au amandoi 750 de grame. Domnul ministru Raed Arafat a trimis doua echipaje de transport neonatologie, iar copiii sunt in stare stabila. Vom vedea ce s-a intamplat, iar dupa ce se va termina ancheta vom lua masuri”, a declarat directorul DSP Arges, dr. Anca Alexandrescu.

Directorul Spitalului Municipal din Campulung Muscel, Sorin Mosteanu, sustine ca a aflat despre cazul gemenilor in cursul serii de joi, in momentul in care a fost anuntat de catre subordonati ca doi copii vor fi preluati si transportati cu ambulantele la o maternitate din Bucuresti.

„Astazi (joi-n.r.) la ora 18.00 am aflat despre situatie si despre mutarea copiilor la Bucuresti. Am fost sunat ulterior de catre subordonati, care mi-au transmis ca DSP Arges cere informatii despre acest caz. Stiu ca acesti copii au fost nascuti in 9 noiembrie, nastere consemnata in documente. Intrebarile celelalte trebuie puse sefului de sectie, doctorului ginecolog care a raspuns de acest caz. Noi am solicitat astazi la doua spitale din Bucuresti sa-i transferam, dar nu s-a putut deoarece operatiunea necesita conditii speciale de transport. Acum copiii sunt stabili. Credeti ca daca nu ne ocupam de ei acesti copii mai puteau sa plece acum la un spital din Bucuresti neintubati si fara ventilatie mecanica?”, a declarat directorul Spitalului Municipal din Campulung Muscel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro