Sari direct la conținut

Peste 120 de IMM-uri din toată țara au participat la TIMM 2024 HoReCa, la Constanța

Smile Media
Radu Ștefan Oprea, Foto: Agenția pentru IMM-uri Constanța
Radu Ștefan Oprea, Foto: Agenția pentru IMM-uri Constanța

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a organizat, prin intermediul Agenției pentru IMM-uri Constanța, Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Peste 120 de IMM-uri care prestează servicii și realizează produse pentru industria HoReCa au participat la evenimentul găzduit în incinta Pavilionului Expozițional Constanța, ȋn perioada 23-25 mai. TIMM 2024 HoReCa a oferit firmelor oportunități de prezentare și promovare în cadrul expoziției, deschisă atât companiilor din domeniu, cât și publicului larg.

„Este a doua ediție a Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii ȋn Constanța, sunt peste 120 de companii care expun pentru industria HoReCa de pe litoralul românesc. Am avut prima ediție ȋn toamnă, pentru că am considerat că e bine să ne pregătim, ca omul gospodar, să ne facem sania vara și carul iarna. Suntem din nou, ȋmpreună, ȋn Constanța, la Târg, pentru că ne-au cerut-o chiar antreprenorii din Constanța. Intenția noastră, a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, este să ȋi sprijinim pe cei care expun, pe cei care sunt prezenți, ca antreprenori, pe litoralul românesc, pentru a avea servicii mai bune și mai ieftine, pentru turiștii din România și cei din străinătate”, a declarat Radu Ștefan Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Alături de echipa Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au fost prezenți la Târg și membri ai corpului diplomatic din Elveția, Turcia, Vietnam, Azerbaijan, și Serbia.

La TIMM 2024 HoReCa au participat furnizori de produse și servicii conexe HoReCa, precum producători de echipamente profesionale, ambalaje, mobilier, prestatori de servicii de curățenie și amenajări, furnizori de produse alimentare, companii de HR etc.

Ca și la edițiile anterioare ale Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, companiile aplicante au beneficiat de prezență gratuită la eveniment. În plus, fiecare participant a primit o sumă forfetară în valoare de 2.500 de lei, destinată acoperirii cheltuielilor destinate deplasării şi cazării.

În cadrul workshop-urilor, seminariilor și meselor rotunde, au fost dezbătute și analizate provocările specifice cu care se confruntă industria HoReCa din România în 2024.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) derulează un program multianual de organizare a Târgurilor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, cu rolul de a încuraja şi stimula înfiinţarea şi dezvoltarea IMM-urilor din industria HoReCa şi domeniile conexe. Inițiativa este implementată prin Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa, instituție aflată în subordinea MEAT.

Articol susținut de Agenția pentru IMM-uri Constanța

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro